BA - fleet

De burgerlijke aansprakelijkheid voor je fleet (BA-Auto) is de in België wettelijk verplichte autoverzekering, ook voor bedrijfswagens. Deze autoverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar dat geldt niet voor de service en bijkomende voordelen: levenslang behoud van de bonus-malus graad, gratis bijstand na een ongeval, derdebetalersysteem na een ongeval,… verzekeraars pakken er graag mee uit om het verschil te maken.


Wij als onafhankelijk verzekeringsmakelaar vergelijken alle autoverzekeringen op de markt om jou de beste oplossing voor je wagenpark te bieden. Zo kunnen we je helpen om de laagste bonus-malusgraad te behouden – zelfs bij een ongeval waarbij jijzelf of je werknemer in fout is – of om een daling in graad te versnellen.


Wat kost dat?


Laat die vraag maar aan ons over: wij vragen offertes voor je autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en vergelijken ze om jou de beste deal te garanderen

Omniumverzekering

Zelfs bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen. Ze biedt een aantal bijkomende waarborgen in vergelijking met de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstandverzekering.


Kleine of grote omnium?


Er zijn twee types van omniumverzekering: de kleine en de grote. Hieronder een overzicht van wat beide types dekken.


Kleine omniumverzekering


•Brand
Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.


•Diefstal
Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.


•Glasbreuk
Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.


•Natuurkrachten
Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.


Grote omniumverzekering


De waarborg ‘eigen schade’ van de volledige omniumverzekering dekt werkelijk àlle schade aan je bedrijfswagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen bedrijfsgebouw aanrijdt.


Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de volledige omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding – waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.