BA - Autoverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheid voor de wagen (BA-Auto) is de in België wettelijk verplichte autoverzekering. Deze autoverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar dat geldt niet voor de service en bijkomende voordelen: levenslang behoud van de bonus-malus graad, gratis bijstand na een ongeval, derdebetalersysteem na een ongeval,..


Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar vergelijken wij alle BA-auto verzekeringen op de markt om jou de beste oplossing te bieden. Zo kunnen we je helpen om de laagste bonus-malusgraad te behouden – zelfs bij een ongeval waarbij je in fout bent – of om een daling in graad te versnellen.


Betaalt u niet teveel voor uw autoverzekering?


Heel wat chauffeurs betalen te veel voor hun autoverzekering… en misschien hoor jij daar wel bij. Wij berekenen voor jou goedkoopste verzekeringspremie. Wie weet betaal je volgend jaar 300 euro minder voor je autoverzekering!

Omniumverzekering

De omniumverzekering is niet verplicht, maar wel zéér welkom in sommige gevallen. Ze vergoedt namelijk de schade aan je eigen wagen, ook als je bij een ongeval in fout bent.


Ook bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen.


Kleine of grote omnium?


Er zijn twee types van omniumverzekering: de kleine en de grote. Hieronder een overzicht van wat beide types dekken.


Kleine omnium

 • Brand:
  Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.
 • Diefstal:
  Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.
 • Glasbreuk:
  Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.
 • Natuurkrachten:
  Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.


Grote omnium


De waarborg ‘eigen schade’ van de grote omniumverzekering dekt werkelijk àlle schade aan je wagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen garage aanrijdt.


Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de grote omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding – waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.

Bestuurdersverzekering

Weinig mensen weten dat de BA-autoverzekering naast de schade aan derden, enkel de passagiers van de wagen verzekert maar niet de chauffeur. Als u gewond raakt, draait u dus niet alleen zelf op voor de medische kosten, ook uw inkomen kan behoorlijk dalen. Een bestuurdersverzekering is daarom bijzonder aan te raden.


Wat dekt de bestuurdersverzekering?

 • medische kosten en ziekenhuisopname.
 • tijdelijke of blijvende invaliditeit
 • overlijden (uw familie ontvangt een bedrag als u in een verkeersongeval overlijdt);
 • arbeidsongeschiktheid (inkomensverlies omdat u gedurende een bepaalde periode niet kan werken).


Het is raadzaam om de bestuurdersverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken, want de onderlinge verschillen zijn groot.

Uiteraard kan je deze vergelijking aan ons overlaten: wij onderzoeken welke verzekeraar en formule op het lijf van de bestuurder in kwestie geschreven is.