Familiale verzekering

Een kleine onoplettendheid kan heel wat schade veroorzaken. Helaas zijn ongelukken niet te vermijden, maar het zware kostenplaatje ervan wél. Dankzij de familiale verzekering, ook wel eens BA privé-leven genoemd.


De familiale verzekering is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden, of u nu wel of geen kinderen hebt. De meeste mensen sluiten een familiale verzekering af als ze het ouderlijk nest verlaten.


Zo’n familiale verzekering vergoedt kosten door schade in zeer diverse scenario’s. Bijvoorbeeld:


  • Je leent het nieuwe fototoestel van een vriendin en laat het per ongeluk vallen. Of je stoot haar smartphone van de tafel met een gebarsten scherm als gevolg. Vervelend.
  • Je rijdt met je fiets de achteruitkijkspiegel van een auto in gruzelementen
  • Je laat gehuurd doe-het-zelf materiaal vallen met schade als gevolg
  • Je steekt als verstrooide voetganger op het verkeerde moment de weg over en veroorzaakt zo een verkeersongeval.


Wie is er verzekerd bij een familiale verzekering?


  • Uzelf en alle personen die bij u inwonen, ook elders studerende kinderen, op voorwaarde dat ze bij u gedomicilieerd blijven,
  • Minderjarige kinderen van derden, die bij u logeren of die u tijdelijk oppast,
  • Niet gemotoriseerde verkeersdeelnemers,
  • Huisdieren

Fietsverzekering

Logisch, de fietser wil zorgeloos kunnen fietsen. En bovendien kan het prijskaartje van een degelijke fiets aardig oplopen, waardoor schade of fietsdiefstal vaak ferme financiële gevolgen heeft.


De boodschap is om de fietsverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken, want de onderlinge verschillen zijn groot. Niet alleen wat betreft de waarborgen, maar ook de situaties waarin de verzekeraar tussenkomt. Uiteraard kan je deze vergelijking aan ons overlaten: wij onderzoeken welke verzekeraar en formule op het lijf van de fietser in kwestie geschreven is.

Hospitalisatieverzekering

Maar wat dekt mijn hospitalisatieverzekering?En wat niet?
Wat is het verschil met de gewone ziekteverzekering?
Is alternatieve geneeskunde zoals homeopathie, osteopathie en chiropraxie inbegrepen? Hoeveel kost zo’n hospitalisatieverzekering?

Hoe moet ik hospitalisatieverzekeringen vergelijken?
Kan ik de hospitalisatieverzekering van mijn werkgever overnemen als ik van werk verander? En zijn mijn gezinsleden ook verzekerd?

Veel vragen, veel antwoorden.

Wij hebben die antwoorden, maar gezien elke situatie uniek is, contacteer je ons best voor persoonlijk advies.